BMW

Skaitlingiausios forumo kolekcijos skiltis (5000+ 1:43 modelių )
Gytis
konkurso nugalėtojas
konkurso nugalėtojas
Posts: 3070
Joined: 2012 Feb 04, 16:29
Masteli: 1:43
Kolekcionuoju: Viską kas juda
Location: Kaunas

BMW

Post by Gytis »

Pagrindinė šios Bavarijos firmos produkcija XXa. pradžioje buvo aviaciniai varikliai. Prie šios produkcijos asortimento kiek vėliau prisidejo ir motociklai. Tarp kitko į motociklų gamybą buvo žiūrima, kaip į šalutinę gamybą, padedančią gauti papildomų lėšų, kurios būtų panaudotos dvylikos cilindrų aviacinių variklių kūrimui. Tam tikslui turėjo tarnauti ir automobilių gamyba, kurią nutarta pradėti 1928m.
"Nusileisti iš dangaus ant žemės" bavarai svajojo jau anksčiau, ir savo konstruktorių biuruose kurė įvairių klasių automobilinius projektus, net ir su varikliu, montuojamu skersai, bei turinčiu priekinį varomą tiltą. Bet pradėti gamybą nutare atsargiai, bandant kažka naujo, bet nelabai sudėtingo gamyboje. Spalio mėn. 1d. firma, sumokėjusi 10mln. Reichsmarkių nusipirko gamyklą Eisenach'e. Stebėtojų taryba, kurią sudarė trylika žmonių šį pirkinį įvertino teigiamai. Ypatingai džiaugesi tarybos nariai Emil Georg von Stauss ir Karl Schippert. Pirmas, todėl, kad tuo metu dirbo
DEUTSCHE BANK Berlyno skyriaus direktoriumi, ir planuodamas, skaičiavo dividendus pagrindinėje savo darbovieteje, antras, nes dirbo ne bet kuo, o buvo kompanijos "DAIMLER BENZ AG" direktorius.
Stuttgarto kompanija nenorėjo turėti sau daugiau konkurentu "Lux" klasėje. Jų ir taip buvo daug. Tuo metu ne daug kas galėjo sau leisti įsigyti ištaigingus bei brangius automobilius. Todėl Švabijos koncernas nutarė savo 'agento' rankomis
nukreipti Bavarijos pajėgumus mažų automobilių gamybai. Pavyzdžiui tokius, kokius ne pirmus metus gamino "Gothaer Wagonfabrik" Eisenach'e.
"Gothaer Wagonfabrik" automobilius Eisenach'e pradėjo gaminti dar XIX amžiuje. Įmonę įkūrė pikčiausias Alfredo Krupp'o konkurentas, ir antras Vokietijoje "patrankų karalius" Heinrich'as Erchard'as, nusprendęs, kad prieš tampant "patranku mėsa" žmonės pirmiausia turi pasivažineti automobiliais ir už tai jam sumokėti pinigus. Įsigijęs prancūzų firmos "DEcauville"licenziją pradėjo gaminti automobilius "WARTBURG". Įmonei šių automobilių pardavimas davė didelį pelną. O jos akcijų vertė pakilo tris kartus. Bet po nedideles krizes 1900-1903m. Heinrich'as Erchard'as turėjo savo akcijas parduoti ir pasitraukti.
Nauji šeimininkai nutarė, kad pirmiausia reikia pakeisti firmos pavadinimą. Pavadinimui jie pasirinko lotynišką žodį "DIXI", kurį išvertus reiškia: "aš pasakiau". Akcininkai neabejojo, kad automobiliai su "DIXI" pavadinimu taps paskutiniu žodžiu Vokietijos automobilių gamyboje, ir pastatys riebų tašką nesibaigiančiose diskusijose, kieno Vokietijoje geriausia produkcija. Taip Vokietijos keliuose pasirodė automobiliai, ant kurių radoriaus grotelių puikavosi užrašas "DIXI". Po karo Vokietijoje pirkėjams "liaudiško automobilio" klasės nebuvo. O kuris gi iš automobilių gamintojų nenorejo pakartoti Henrio Fordo sekmes? "DIXI WERKE" vadovybė 1927m įsigijo anglų firmos "AUSTIN MOTOR COMPANY" licenziją 'Austin Seven' modelio gamybai.
Vitesse. Austin Seven AD Tourer. Open Convertible (1926)
Image

Ixo. Austin Seven RK Saloon (1928)
Image
Pirma partija, kurią sudarė 42 automobiliai, buvo surinkta Londone. Vairas buvo dar dešinėje pusėje, bet ant kapoto jau puikavosi Kentauro figurele. Jau 1928m. Eisenach'e buvo pradeta savo "DIXI DA1" gamyba. Raides "DA" iššifruojamos "Deutche Ausfuehrung" - "Vokiškas išpildymas" arba "Vokiškas variantas". Vairas buvo perkeltas į kairę pusę, anglišką magneto degimo sistemą pakeitė akumoliatoriniu uždegimu, visas detales pradėjo gaminti metrinio matavimo sistemoje, vietoje colinės, o ant ratu stebulių buvo išštampuotas užrašas "DIXI". Per keletą mėnesių šis modelis tapo labai populiariu tarp gydytojų, kurjerių, inžinierių, paprastų biurgerių. Bet šita sekmė neapsaugojo firmos nuo bankroto, ko ir lauke koncernas "Bayrische Motoren Werke".
Schuco. BMW Dixi 3/15 (1929)
Image
1929m. liepos men. 9d. naujame BMW prekybos centre, kuris buvo pačiame Berlyno centre, publikai buvo pristatytas mažos klasės automobilis su indeksu 3/15. Tai nebuvo "DIXI" kopija, nes laikas nestovejo vietoje, ir todėl automobilis gavo visiškai naują kėbulą, kuris buvo sukurtas ir pagamintas garsios kėbulų atelje "AMBI-BUDD". Dviejų durų debiutanto kėbulas pilnai pagamintas iš lakštinio plieno. Tai buvo absoliuti naujiena tokios klasės automobiliui. Keturių cilindrų skysčiu aušinamas variklis turėjo 0,75ltr. darbinį turį ir išvystydavo 15A.J. galią!.. Rėmas pagamintas iš paprastų, presuotų iš lakštinio plieno, detalių. Tarpusavyje jos sujungtos kniedijant. Priekinis ir galinis tiltai nedalomi.
BMW automobilines programos lozungu tapo fraze: "Viduje daugiau, nei išorėje".
Schuco. BMW Dixi 3/15 Cabriolet (1929)
Image
Iš pirmo žvilgsnio pažiūrėjus, tokios transporto priemonės gamyba, vargu ar galėjo būti sėkmingu startu kompanijai, kuri jau tada turėjo ambicijų buti madų diktatoriumi Vokietijos automobilių pramoneje. Vienok laikas parodė, kad žiūrint iš komercijos taško, tai buvo sveikas sprendimas.
Pragmatinis vokiečių pirkėjas šį automobilį priėmė su neregėtu įkvėpimu.
Dar gi! Juk, sunaudojant 6ltr. benzino 100km, judėti su "3 1/5" buvo pigiau nei važiuoti traukiniu. Kad padidinti automobilių pardavimą BMW komercinis skyrius naudojo labai drąsius metodus, įskaitant ir taip vadinamas "nuomos ir įsigijimo" sutartis. Potencialiam pirkėjui pradžioje buvo siūloma išsinuomoti kelioms dienoms. Ir aišku, jei šis automobilis po kelių dienų patiks, sumokėti likusią sumą ir gauti automobilį asmeniniam naudojim.
Bazinė šio automobilio versija kainavo 2200 Reichsmarkių.Toks BMW pirkinys buvo naudingesnis, nei perkant analogiskos klasės "Hanomag" ar visuomenės pripažintą bestselerį "OPEL Laubfrosch". 1929m. spalio 25d. firma
"Adam Opel A.G.", nesenai įsigyta Amerikos koncerno "General Motors", tapo viena iš garsaus "juodojo penktadienio" aukų, kada subirėjo bankai, ir armija bedarbių, pasipildė milijonais naujų, darbą praradusių žmonių.
"BMW AG" tuo metu sugebėjo padidinti gamybos apimtis, tuo pat metu uždirbti pelna, ir užimti ketvirtą vietą Vokietijoje tarp automobilių gamintojų.
Schuco. BMW Dixi 3/15PS DA2 Lieferwagen "Reichspost" (1929)
Image
Ši sekmė, aišku, nebūtų tokia jau svari, jei ne sportiniai šio automobiliuko, kurį iš įpročio visi dar vadino "DIXI", pasiekimai. Kai pirmieji automobiliukai paliko gamyklos varus, BMW vadovybė priėmė sprendimą:
Užregistruoti iškart tris ekipažus prestižinėse "Alpių Lenktynėse". Rizika buvo minimali, ko gali reikalauti is naujoko?Marsruto ilgis-2650km. Lenktynių trasa driekėsi kalnų keliais is Miuncheno per Fillach, Merrana, Luganą iki Commo ežero. Pasirodo, kad BMW komanda buvo vienintelė, kuri sugebėjo atvažiuoti iki finišo, neturėdama nei vieno baudos taško ir pasiekdama vidutinį 42 km/h greitį. Niekas nesitikėjo tokio sensancingo rezultato iš šio automobiliuko su varikliu, kurio darbinis turis 0,75Ltr.
Schuco. BMW Dixi 3/15PS DA2 Lieferwagen "Round the world" (1929)
Image
Firmos reikalai klostėsi taip gerai, kad 1930m. firmos vadovybė nutarė atgaivinti užmirštą "WARTBURG" markę, suteikiant ją naujai serijai "DA 3" iš 150 automobilių. Tai buvo dvivietis roadsteris su aštriu galu. Dėl šios formos, visi jį vadino "žuvies uodega". Automobilio variklis turėjo didesnį galingumą, 18A.J. Todėl su šiuo automobiliu galima buvo pasiekti 100km/h greitį.
1931 metais pasirodė naujas modelis "DA 4" kuriam buvo lemta būti paskutiniu "Vokišku Austin'u". Kėbulus kaip ir anksčiau gamino "AMBI - BUDD", bet važiuoklė jau turėjo priekinę nepriklausomą pakabą. Pirkėjams buvo siūloma keletas kebulų variantų, bet labiausiai paplites buvo uždaras dviejų durų "limousine" tipo kėbulas už 2500,-Reichsmarkių. Dviejų vietų kupe galima buvo nusipirkti už 2575,- Reichsmarkių, nors už 1900 Reichsmarkių buvo galima nusipirkti tik šasi, kėbulą užsisakyti pagal savo fantazijas.
"Ihle", išvertus iš vokiečių kalbos reiškia "išdarinėta silkė", bet broliai Ihle su žuvimi nieko bendro neturėjo. Jų kėbulų atlje "Ihle Gbrueder Karosseriebau" trečiojo dešimtmečio pradžioje gamino specialius "roadster" kėbulus, naudojant nebrangių firmų DIXI, DKW, FORD T šasi. "IHLE" sportinius kėbulus Bavarijos koncerno automobiliams pradejo gaminti 1932m. Iš pradžių sunku buvo įsivaizduoti DIXI, kaip pagrindą greitam sportiniam roadsteriui. Nedididelis kėbulas sumontuotas, ant lieknų ratų ir silpnas varikliukas... Bet Bruchsahl miestelyje galvojo kitaip. Ant prailgintos DIXI šasi čia montuodavo aptakų dvivietį kėbulą iš aliuminio. Būtent ant "IHLE" roadsterių pirmą kartą pasirodė charakteringos BMW radiatoriaus "šnerves", kurios veliau tapo visų BMW firminiu bruožu. Salonui padaryti buvo naudojama natūrali oda ir brangi mediena, o šonuose buvo montuojami semaforiniai posukiai. Kėbulo atsparumui padidinti, automobilis turėjo tik vieneres dureles iš dešinės pusės. Todėl vairuotojui tekdavo sėstis iš keleivio pusės. Bet didieji sportininkai, suprantama, taip nedarydavo. Jie perlipdavo per bortą. Vairuotojas ir keleivis sėdėjo žemai. Vairas su sliekiniu mechanizmu stebindavo savo jautrumu, o priekiniai ratai pasisukdavo kartu su sparnais. Pavarų perjungimo svirtis buvo
neįtikėtinai ilga ir palysdavo po panele, ant kurios buvo sumontuoti juostinis spidometras, tepalo spaudimą rodantis prietaisas, ampermetras ir net laikrodis.
Kadangi nebuvo atskiro bagažines dangčio, todėl norint patalpinti į bagažinę kelis lagaminus, reikėjo atlenkti sėdynės nugarėlę. Roadsteris sulankstomo stogo neturėjo, buvo tik specialus tentas uždengti saloną nuo lietaus. O, kad apsaugot nuo vėjo virš stiklo išlindusias galvas, reikėdavo pirkti specialius lenktyninkų šalmus ir akinius. Bet kuris biurgeris įsigijęs tokį roadsteri, pasijausdavo truputi lenktyninku.
Nebutinai reikedavo pirkti šasi, firma perdarynėdavo ir paprastus "DIXI". Uzsakovų trūkumo firma nejautė, nes daugelis norėjo perdaryti "dėžutę" į stilingą sportinį automobilį.
1932m. vasario mėn. baigėsi angliškos licenzijos galiojimo laikas ir atėjo laikas "BMW AM 1". "AM", tai "Automobile aus Muenchen" - automobilis iš Miuncheno. Tai buvo pilnai savas kurinys, kurio jau niekas nebevadino "DIXI"!
Last edited by Gytis on 2017 Jan 10, 14:11, edited 11 times in total.
User avatar
Henris
Posts: 2599
Joined: 2011 Mar 01, 10:47
Masteli: 1:18
Kolekcionuoju: McLaren
Location: Klaipėda

Re: BMW

Post by Henris »

"Nusileisti iš dangaus ant žemės" bavarus privertė draudimas Vokietijai turėti aviaciją po Pirmojo pasaulinio karo, tad jie buvo priversti mtis kažko kitko. Beja, jei neklystu po draudimo pirmi buvo ne motociklai, o valčių varikliai.
Gytis
konkurso nugalėtojas
konkurso nugalėtojas
Posts: 3070
Joined: 2012 Feb 04, 16:29
Masteli: 1:43
Kolekcionuoju: Viską kas juda
Location: Kaunas

Re: BMW

Post by Gytis »

Schuco. BMW 315/1 (1934)
Image

Schuco. BMW 328 Soft top (1937)
Image

Schuco. BMW 328 (1937)
Image

DetailCars. BMW 327 Cabriolet (1937)
Image

UniversalHobbies. BMW 327 Coupe (1939)
Image

Schuco/GT. BMW 328 Streamline R5 Mille Miglia (1940)
Image

Schuco. BMW 328 Coupe winner Mille Miglia (1940)
Image

AutoCult. BMW 328 Kamm-Coupe Germany (1940)
Image
Last edited by Gytis on 2017 Jan 10, 14:15, edited 9 times in total.
Gytis
konkurso nugalėtojas
konkurso nugalėtojas
Posts: 3070
Joined: 2012 Feb 04, 16:29
Masteli: 1:43
Kolekcionuoju: Viską kas juda
Location: Kaunas

Re: BMW

Post by Gytis »

Schuco. BMW Isetta 250 Camping Trailer (1955)
Image

Schuco. BMW Isetta 250 Delivery Van (1955)
Image

Matrix. BMW Isetta Autocarro Pick-Up (1957)
Image

Schuco. BMW 600 "ADAC strassenwacht" (1957)
Image
Last edited by Gytis on 2016 Nov 20, 13:43, edited 6 times in total.
Gytis
konkurso nugalėtojas
konkurso nugalėtojas
Posts: 3070
Joined: 2012 Feb 04, 16:29
Masteli: 1:43
Kolekcionuoju: Viską kas juda
Location: Kaunas

Re: BMW

Post by Gytis »

Nors ir kaip norėčiau modėlius pristatyti pagal istorinį tęstinumą, bet su BMW logiškiau atrodo tai daryti pagal serijas, o tai istorijos prasme jau persimaišo. Tad pradėsiu nuo vienos naujausių, bet pigiausios pirmos serijos.

AutoArt. BMW 120i (E87) (2004)
Image

BMW Group. BMW 125i (F20) (2011)
Image

Minichamps. BMW 1-Series Cabriolet (E88) (2007)
Image

Minichamps. BMW 1M Coupe (E82) (2011)
Image

Minichamps. BMW 1M Coupe ACS1 Sport (E82) (2011)
Image
Last edited by Gytis on 2016 Nov 20, 20:35, edited 7 times in total.
Gytis
konkurso nugalėtojas
konkurso nugalėtojas
Posts: 3070
Joined: 2012 Feb 04, 16:29
Masteli: 1:43
Kolekcionuoju: Viską kas juda
Location: Kaunas

Re: BMW

Post by Gytis »

Šis modelis, kol kas vienintelis, turbūt pačios naujausios, antrosios serijos atstovas mano kolekcijoje.


Image

O šis jau antras modelis, atstovaujantis antrąją seriją

Minichamps. BMW AC Schnitzer ACL2 (2016)
Image
Last edited by Gytis on 2018 Jun 29, 02:42, edited 6 times in total.
Gytis
konkurso nugalėtojas
konkurso nugalėtojas
Posts: 3070
Joined: 2012 Feb 04, 16:29
Masteli: 1:43
Kolekcionuoju: Viską kas juda
Location: Kaunas

Re: BMW

Post by Gytis »

Ir tik dabar galime sugryžti prie istorijos bei pasigrožėti 700 serijos modėliais, kurie yra laikomi trečiukų pradininkais. Nors dydžiu tikrai nusileidžia net ir pirmos serijos "bumeriams".

Minichamps. BMW 700 LS (1962)
Image

Minichamps. BMW 700 Sport Coupe (1960)
Image

Minichamps. BMW 700 Sport Cabriolet (1961)
Image

AutoCult. BMW 700 Martini (1964)
Image

AutoCult. BMW 700RS Spider (1961)
Image
Last edited by Gytis on 2018 Oct 21, 17:27, edited 6 times in total.
Gytis
konkurso nugalėtojas
konkurso nugalėtojas
Posts: 3070
Joined: 2012 Feb 04, 16:29
Masteli: 1:43
Kolekcionuoju: Viską kas juda
Location: Kaunas

Re: BMW

Post by Gytis »

Minichamps. BMW 1600-2 (1966)
Image

Minichamps. BMW 1600-2 Cabriolet (1967)
Image

Minichamps. BMW 1600 Touring (1970)
Image

Minichamps. BMW 2000tii (1970)
Image

Minichamps. BMW 2000tii Touring (1971)
Image

AutoArt. BMW 2002 Turbo (1973)
Image

Ixo. BMW 2002tii Alpine (1972)
Image

Image

Spark. BMW 2002 Zolder GR5 (1977)
Image
Last edited by Gytis on 2021 Jul 25, 03:13, edited 8 times in total.
Gytis
konkurso nugalėtojas
konkurso nugalėtojas
Posts: 3070
Joined: 2012 Feb 04, 16:29
Masteli: 1:43
Kolekcionuoju: Viską kas juda
Location: Kaunas

Re: BMW

Post by Gytis »

Minichamps. BMW 323i (E21) (1975)
Image


Image
Last edited by Gytis on 2016 Nov 14, 01:44, edited 1 time in total.
Gytis
konkurso nugalėtojas
konkurso nugalėtojas
Posts: 3070
Joined: 2012 Feb 04, 16:29
Masteli: 1:43
Kolekcionuoju: Viską kas juda
Location: Kaunas

Re: BMW

Post by Gytis »

Vanguards. BMW 325i M-technik Cabrio (E30) (1987)
Image

Vanguards. BMW 325i Sport M-technic (E30) (1987)
Image

Vanguards. BMW 3-Series Alpina 2.5 (E30) Cabriolet RHD (1991)
Image

Minichamps. BMW 320i (E30) (1989)
Image

Minichamps. BMW 320i Touring (E30) (1989)
Image

Minichamps. BMW M3 Coupe (E30) (1988)
Image

Minichamps. BMW M3 Cabriolet (E30) (1988)
Image


Image

Spark. BMW M3 Sport Evolution (1990)
Image

Ixo. BMW M3 E30 Sport Evolution (1990)
Image
Last edited by Gytis on 2022 Mar 08, 02:20, edited 12 times in total.
Gytis
konkurso nugalėtojas
konkurso nugalėtojas
Posts: 3070
Joined: 2012 Feb 04, 16:29
Masteli: 1:43
Kolekcionuoju: Viską kas juda
Location: Kaunas

Re: BMW

Post by Gytis »

Ir būtent šioje vietoje norėčiau įsiterpti ir pristatyti jūsų teismui kelis "kitos" firmos modelius.

Neo. BMW 2002 (E10) Baur Semi Convertible (1974)
Image

Neo. BMW 323i (E21) Baur Semi Cabriolet (1979)
Image

Neo. BMW 318i (E30) Baur Semi Convertible (1986)
Image
Last edited by Gytis on 2016 Nov 20, 17:00, edited 3 times in total.
User avatar
Henris
Posts: 2599
Joined: 2011 Mar 01, 10:47
Masteli: 1:18
Kolekcionuoju: McLaren
Location: Klaipėda

Re: BMW

Post by Henris »

Baur geruliai (t)
Laukiam tęsinio
User avatar
RobertasRR
Posts: 2043
Joined: 2012 Dec 18, 00:29
Kolekcionuoju: auto 1:43 / moto 1:18
Location: Marijampolė
Contact:

Re: BMW

Post by RobertasRR »

e30 serija <3 (t) (t) (t)
Gytis
konkurso nugalėtojas
konkurso nugalėtojas
Posts: 3070
Joined: 2012 Feb 04, 16:29
Masteli: 1:43
Kolekcionuoju: Viską kas juda
Location: Kaunas

Re: BMW

Post by Gytis »

Avenue43. BMW Hurrican (1964)


AutoCult/Avenue43. Bertone-BMW 2800 Spicup Concept Car (1969)
Image

Matrix. BMW 2002 GT4 Frua (1970)
Image

Avenue43. BMW 528 GT Frua (1976)
Image
Last edited by Gytis on 2022 Mar 08, 02:25, edited 5 times in total.
Gytis
konkurso nugalėtojas
konkurso nugalėtojas
Posts: 3070
Joined: 2012 Feb 04, 16:29
Masteli: 1:43
Kolekcionuoju: Viską kas juda
Location: Kaunas

Re: BMW

Post by Gytis »

Schuco. BMW 325i (E36) (1992)
Image

Schuco. BMW 325i Touring (E36) (1995)
Image

Minichamps. BMW 325i Coupe (E36) (1992)
Image

Minichamps. BMW 325i Cabriolet (E36) (1993)
Image

Schuco. BMW 318ti Compact (E36) (1994)
Image

Minichamps. BMW 318ts (E36) (1994)
Image

Minichamps. BMW M3 (E36) (1992)
Image

Minichamps. BMW M3 GTR (E36) (1993)
Image
Last edited by Gytis on 2016 Nov 20, 17:31, edited 7 times in total.
Gytis
konkurso nugalėtojas
konkurso nugalėtojas
Posts: 3070
Joined: 2012 Feb 04, 16:29
Masteli: 1:43
Kolekcionuoju: Viską kas juda
Location: Kaunas

Re: BMW

Post by Gytis »

Schuco. BMW 320i (E46) (1998)
Image

Spark. BMW 328i (E46) (1999)
Image

Minichamps. BMW 328i Touring (E46) (1999)
Image

Minichamps. BMW 328Ci (E46) (1999)
Image

Minichamps. BMW 323Ci Cabriolet (E46) (2000)
Image

Minichamps. BMW 325ti Compact (E46) (2001)
Image

Minichamps. BMW M3 Coupé (E46) (2000)
Image

Minichamps. BMW M3 Cabriolet (E46) (2001)
Image

Minichamps. BMW 320i (E46/4) Street Version (2005)
Image

Kyosho. BMW M3 GTR Street (E46) (2002)
Image

Minichamps. BMW M3 GTR Street Version (E46) (2002)
Image
Last edited by Gytis on 2016 Nov 20, 18:39, edited 13 times in total.
Gytis
konkurso nugalėtojas
konkurso nugalėtojas
Posts: 3070
Joined: 2012 Feb 04, 16:29
Masteli: 1:43
Kolekcionuoju: Viską kas juda
Location: Kaunas

Re: BMW

Post by Gytis »

Minichamps. BMW 320 (E90) (2005)
Image

Minichamps. BMW 320 Touring (E91) (2005)
Image

AutoArt. BMW 3-Series Coupe (E92) (2006)
Image

AutoArt. BMW 3-Series Cabriolet (E93) (2007)
Image


Image

Minichamps. BMW M3 Coupe (E92) (2007)
Image

Minichamps. BMW M3 Cabriolet (E93) (2008)
Image

Minichamps. BMW M3 GT2 “Street” (E92)
Image

Image
Last edited by Gytis on 2018 May 20, 16:35, edited 5 times in total.
Gytis
konkurso nugalėtojas
konkurso nugalėtojas
Posts: 3070
Joined: 2012 Feb 04, 16:29
Masteli: 1:43
Kolekcionuoju: Viską kas juda
Location: Kaunas

Re: BMW

Post by Gytis »

Jadi. BMW 3-Series (F30) (2012)
Image

Jadi. BMW 335i GT(F34) (2013)
Image

Jadi. BMW 335i Touring (F31) (2012)
Image
Last edited by Gytis on 2016 Nov 20, 20:38, edited 2 times in total.
Gytis
konkurso nugalėtojas
konkurso nugalėtojas
Posts: 3070
Joined: 2012 Feb 04, 16:29
Masteli: 1:43
Kolekcionuoju: Viską kas juda
Location: Kaunas

Re: BMW

Post by Gytis »

Sekanti serija, ketvirta. Taip pat viena naujausių!

Jadi. BMW 435i Coupe (F36) (2014)
Image

Jadi. BMW 435i Cabriolet (F33) (2014)
Image


Image

Herpa. BMW M4 Coupe (F82) (2014)
Image

Minichamps. BMW M4 GTS (F82) (2016)
Image
Last edited by Gytis on 2018 May 20, 16:41, edited 5 times in total.
sharrasitto
Posts: 351
Joined: 2015 Sep 13, 16:48
Masteli: 1/18
Kolekcionuoju: Iconic Racing Cars
Location: Kaunas

Re: BMW

Post by sharrasitto »

HARTGE koks geras!!
Post Reply